DAÜ – KAEM Başkanı'ndan Önemli Temsiliyet

DAÜ – KAEM Başkanı
Yayınlanma Tarihi: 6 Kasım 2014, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ – KAEM) Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Düzce Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen “TULİP: Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı” çerçevesinde II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı”na katıldı.

22 - 24 Ekim 2014 tarihlerinde Akçakoca’da düzenlenen program öğrenmeye ve deneyim paylaşımına dayalı olup, programda Prof. Dr. Ayşe Soysal (Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü), Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar (Düzce Ünversitesi Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu (Kocaeli Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Nevzat Tarhan (Üsküdar Üniversitesi Rektörü) ve Prof. Dr. Abbas Türnüklü (9 Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı) moderatörlük yapmışlardır. Çeşitli konularda pratik önerilere dayalı biçimde liderliğin kadın yönetici için, kritik alanlarını güçlendirmeye yönelik şekilde tasarlanan program, kadın akademisyenleri liderliğe teşvik etmeyi, onları bu konuda eğitmenin, desteklemenin ve geliştirmenin ötesinde ilham vererek rol model oluşturmayı ve böylece cesaretlendirmeyi amaçlamaktadır.

KKTC’de ve Türkiye’de, kadın akademisyenlerin oran olarak yüksek olduğunun, fakat yönetici kademelerine bakıldığı zaman bu oranın toplam içinde son derece düşük olduğunun saptanması üzerine yükseköğretim alanında liderlik pozisyonlarında kadın akademisyenlerin yer almaları konusundaki engelleri irdeleyebilmek, sebepleri ortaya koyabilmek ve kadın akademisyenlerin yöneticilik görevlerinde daha fazla yer almasını sağlayacak adımları tartışmak amacıyla Türkiye’nin devlet ve vakıf üniveristelerinden doçent ve profesör seviyesinde kadın akademisyenler söz konusu programa katılarak, görüş alışverişinde bulundular.