SAKLAMBAÇ filmi izleyicilerle buluştu

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi doktora öğrencileri, Türkiye’de toplumsal bir konu olan çocuk gelinler ile ilgili kısa film çekti. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Mert Yusuf Özlük ve Engin Aluç’un çocuk gelinler konusuna dikkat çekmek için çektikleri kısa film “Saklambaç” ismini taşıyor. Saklambaç kısa filmi 26 Mart 2015 tarihinde, saat 11:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi’nin uluslararası konferansında ilk kez seyirciyle buluştu. Filmin gösterimine konferans katılımcıları ve Gazimağusa halkı yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de kendilerinden yaşça büyük kişilerle evlendirilen çocukların varlığının araştırmalarla ispatlandığını söyleyen filmin yönetmeni Mert Yusuf Özlük, “Ancak bu konuyla ilgili istatistiklerden ziyade farkındalık yaratmak adına kamu spotları, kısa filmler ve bunun gibi görsel projeler arttırılmalıdır” dedi.

Sosyal Medya’da Saklambaç

Filmin tamamına sosyal medyadaki Saklambaç sayfasından ulaşılabiliyor. Mert Yusuf Özlük ayrıca bunun gibi kısa filmler ne kadar çok kişiye ulaşırsa kadın – erkek eşitsizliği ve çocuk istismarı üzerine farkındalığın o kadar artacağını kaydetti.

Filmin senaristi Engin Aluç ise, “Oyun çağındaki çocuk gelinler içinde bulundukları travmatik durumdan dolayı bu süreci intiharla sonuçlandırmakta ya da bu şekilde yaşamlarını sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalarak devam ettirmektedirler” dedi. Filmin sonunda vermek istedikleri mesajın izleyenlerin çoğu tarafından anlaşıldığını söyleyen Aluç, çevre felaketleriyle ilgili yeni film projelerine de başladıklarını ve önümüzdeki hafta filmin çekimlerinin yapılacağını sözlerine ekledi. Aluç, Saklambaç filminin Türkiye’deki toplumsal cinsiyet sorunlarıyla ilgili serinin başlangıç filmi olduğunu ve filmlerin devam edeceğini belirtti.

Saklambaç’ın künyesi ise şöyle; yapımcı ve yönetmen Mert Yusuf Özlük, senaryo ve müzikler Engin Aluç, sanat yönetmeni Aylin Uğurlu, kamera Mustafa Ersin Kılıç, oyuncular Şenol Gümüş ve Edayla Eriş. Filmin facebook sayfasına facebook.com/pages/Saklambaç/852951888104046 adresinden ulaşılabiliyor ve tamamı izlenebiliyor.