DAÜ - KAEM, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın Düzenlemiş Olduğu ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite Çalıştayı’na Katıldı

Yayınlanma Tarihi: 21 Mayıs 2015, Perşembe

T. C. Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite Çalıştayı" Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlendi. Açılış konuşmasını Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın yaptığı çalıştaya Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam da katılarak çalıştayda birer konuşma gerçekleştirdiler.

Çalıştaya Türkiye'nin farklı üniversitelerinden kadın akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinden oluşan katılımcılar ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi (DAÜ – KAEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seda Orbay Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek ve Yrd. Doç. Dr. Nazime Beysan katıldılar. Katılımcılar bir gün boyunca dört ana tema üzerinde çalıştılar.

Çalıştayda "Toplumsal cinsiyet eşitliği" dersinin zorunlu ders olarak müfredata entegre edilmesi, Üniversitelerin akademik ve idari personeline, toplumsal cinsiyet farkındalığının kazandırılması, Üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin genel kabul görünürlüğünün sağlanması ve Üniversite ortamında şiddet, cinsel taciz, istismar ve mobbing temaları üzerinde çalışmalar yapıldı.

Bu temalar üzerinde çalışan dört gruptan çıkan kararlar YÖK Başkanlığı’na sunuldu. Önümüzdeki günlerde raporlar ilgili kurullarda görüşülüp uygulamaya konulmak üzere Üniversitelere gönderilecek.